MW

בדיקת פוליגרף

מה היא בדיקת פוליגרף?

בסרטים רבים, אפשר לראות כיצד החוקר במשטרה עורך בדיקת פוליגרף לאדם, מחבר אותו למעין מכשיר, ואז רואים קווים זזים בכל פעם שאותו אדם עונה תשובה כל שהיא על השאלה שהוא נשאל זה עתה על ידי החוקר הפרטי. אבל מה זה בעצם בדיקת פוליגרף בפועל? איך אפשר לדעת האם אדם הוא דובר שקר או דובר אמת במסגרת הבדיקה הייחודית הזו ? ואולי אף חשוב מכך – מה היא המשמעות המשפטית של הבדיקה המדוברת ? האם תוצאות הבדיקה באמת מחייבות את האדם שנחקר? בואו להבין יותר טוב מה המשמעות של הפוליגרף מהיבטים שונים ומגוונים .

בדיקת פוליגרף

שינויים פיזיים בגוף של הנשאל

העיקרון של בדיקת פוליגרף הוא בדוק מאד. כאשר אנו משקרים הגוף שלנו משתנה. השפתיים שלנו נסדקות, הלב פועם בצורה מהירה יותר, אנחנו מתחילים להזיע, וישנם עוד תסמינים שונים. בדיקת פוליגרף בעצם לוקחת מדדים פיזיים שונים של הגוף, כאשר החוקר שואל את הנחקר שאלות שונות. המכונה מודדת את התגובות הפיזיות של הנחקר, ומכאן מראה האם היו תנודות חדות או אם לאו.

בין שקר להתרגשות

כמובן שחשוב להבין, כי בדיקת פוליגרף צריכה להתבצע בזהירות מרבית. יש אנשים חפים מפשע, אשר מתחילים להתרגש ולהילחץ רק מעצם העובדה שהם מחוברים למכונת פוליגרף (בינינו – זה לא קורה כל יום, ולבדיקה הזו יש סטיגמה של בדיקה מלחיצה ומאשימה). לכן, בדיקה טובה כוללת גם שורה של שאלות סרק ושאלות כלליות, כדי למדוד באופן יחסי את התגובות של הנבחן.

מה המשמעות של תוצאות בדיקת פוליגרף

בתי המשפט בישראל מסכימים לקבל את התוצאות של בדיקת פוליגרף, אבל רק בתנאי ששני הצדדים במשפט מוכנים לכך. כלומר – אם לדוגמה יש משפט נגד נאשם שעבר בדיקה, הרי שתוצאות הבדיקה יוכלו להיות מוצגים כראיה בבית המשפט רק אם הנאשם או בא כוחו הסכים מראש כי התוצאות שיצאו באשר הן ישמשו כראיה. עם זאת, במידה ויש הסכמה מראש – הרי שזה יכול להיות כלי רב עוצמה.

MW

תוכן העניינים

עוד במשרד חקירות MW:

אנחנו נאתר עבורכם:

MW חקירות בכל הארץ

נושאים נוספים באתר